TERMIK-Ligaens PC program SoarTask
2011-03-20 23:14

SoarTask udstyrskrav kan læses her.

Det kræves ikke at være registreret for at få adgang til SoarTask databasen da programmet understøtter 'anonymt' login.

Alle registrerede piloter kan selv indtaste deres opgaver. Det kræver dog et login og password som man kan få af sin konkurrenceleder i sin klub.

For konkurrencelederene gælder det at deres password kan oplyses hos ligachef@termik-ligaen.dk.

Installation af SoarTask :
Ved førstegangs installation skal man installere den komplette pakke inklusive database. Selve programmet kan efterfølgende blive opdateret vhj. af en opdateringspakke. Hvis SoarTask tidligere har været installeret skal programmet først af-installerers.

Den medfølgende database indeholder alle opgaver fra de foreudgående sæsoner. 

Alle spørgsmål vedr. programmet bedes stilet til Ligateknikchefen support@termik-ligaen.dk . Ved fejl eller mangler bedes man tilstræbe at bruge den indbyggede fejlhåndtering der via internettet sender en hændelsesrapport via email.

Bemærk fra d. 18 april 2004 understøttes Win 95 og Win 98 ikke længere.

NB! SoarTask kan køre på både Win XP, Vista 32 bit, Vista 64 bit, Win 7 og Win 10 (32-bit og 64-bit).

mvh.

Arne J. Boye-Møller


Komplet førstegangs download af version 2.9.403 af d. 29-marts 2012 (bemærk - det er muligt at nøjes med at opdatere selve SoarTask exe programmet samt den nye tilhørende database fil hvis du allerede har en kørende installation):
Der skal downloades to filer: hhv. selve program pakkens installationskit i en zip fil og selve databasen også i en zipfil. Indstallationskittet indeholder Setup.exe som afvikles fra din harddisk efter at du har pakket dem ud med winzip.

Selve indstallationen er simpel og ligetil. Det eneste du behøver at tage stilling til er hvor du ønsker programmet indstalleret.

Download følgende to filer til din harddisk:

Original installation:

Indstallationskittet: SoarTask2012_2_9_403.zip (6MB)

Database plus evt seneste opdatering

Databasen + SoarTask 2017: SoarTask2017.zip (51MB) [Indeholder alt fra de forudgående sæsoner]

Installations vejledning:

 1. Efter at have downloadet alle filerne til det samme bibliotek pakkes zipfilen ud med winzip (hvis man ikke har winzip kan det downloades
 2. gratis fra http://www.winzip.com).
 3. En af de udpakkede filer hedder Setup.exe, denne aktiveres og instruktionerne følges (det anbefales at anvende default opsætningen).
 4. Efter successfuld installation flyttes den medfølgende databasefil (med endelsen .MDB samt .MDW) til et passende bibliotek (filnavnet på .MDW filen må ikke ændres!).
 5. SoarTask aktivers og fra filmenuen vælges nu at indlæse databasen fra før.
 6. Såfremt man ER registreret som konkurrenceleder kan man nu logger ind med sit specielle kodeord, alle andre kan logge ind som anonymbruger ved at afkrydse feltet 'Anonymt Login'.
 7. For at anvende de lidt mere advancerede egenskaber bør man snaret checke indstillingerne således at f.eks. kommunikation med internet mm. er sat passende op.
 8. Vi har erfaret, at visse installationer fejler. Dvs. man kan muligvis starte SoarTask, oprette og redigere opgaver med mere men der er problemer med at hente filer fra internettet etc. Til det formål kan man med fordel afvikle SoarTaskReg32.bat fil (ligger også inde i zip-filen) som placeres ved siden af SoarTask2012.exe Når filen er klar dobbeltklikker man på den og de efterfølgende dialoger skal man blot trykke OK til. Forhåbentligt angiver hver dialog at ét eller andet "Succeeded". Prøv herefter at starte SoarTask igen og hente/sende filer til internettet.

Alternativ installation XP:

 1. Efter at have downloadet alle filerne til det ønskede installations bibliotek pakkes zipfilen ud med winzip.Én af filerne er en *.CAB fil der ligeledes åbnes med WinZip og tømmes ud i samme bibliotek.
 2. Herefter følges trin 3-6 i installationsvejledningen. Der foretages ikke yderligere mht. installation.
 3. For at starte SoarTask dobbelt klikker man blot på SoarTask.exe filen.

Alternativ installation VISTA-32,-64 og Win 7:

 1. Efter at have downloadet alle filerne til det ønskede installations bibliotek pakkes zipfilen ud med winzip.Én af filerne er en *.CAB fil der ligeledes åbnes med WinZip og tømmes ud i samme bibliotek.
 2. Fra Startmenu vælges "All Programmes", "Accessories" (DK:"Tilbehør"), "Command Prompt" og fra menuen vælg "Run as administrator" inden det startes.
 3. I DOS boksen navigeres til det bibliotek hvor SoarTask zip filerne er udpakket.
 4. Her startes SoarTaskReg32.bat (se link til download ovenfor). Der foretagesikke yderligere mht. installation.
 5. For at starte SoarTask dobbelt klikker man blot på SoarTask.exe filen.
 6. Hvis alt fungerer kan DOS boksen lukkes - ellers skal der prøves igen....

Opgraderings installationsvejledning:

Efter at have downloadet ovenstående zipfil pakkes zipfilen ud med winzip. Fra zip filen lægger man blot SoarTask2014.exe + SoarTask2014.MDW som blot skal erstatte de gamle 2013 filer der i forvejen ligger på din harddisk.

NB! Hvis der opgraderes fra 2011 versionen eller tidligere SKAL databasen også downloades og installeres.